Bedrijfsadvies, coaching en re-integratie Geeft zin in werk!
    

Alice van der Zwaag

Ik ben een betrokken, onderzoekende en vrouw van 57 jaar, woonachtig in Nijkerk. Ik heb twee kinderen en een schoonzoon. Mijn hobby's zijn lezen, wandelen, fietsen en ontspannen in de natuur. Ik ga graag naar buiten om te bewegen, dit maakt dat ik weer nieuwe energie krijg en er weer beweging ontstaat in mijn denken, wat weer nieuwe ideeën en inzichten brengt. 

Ik kijk oplossingsgericht en kan flexibel schakelen op de diverse aspecten van een vraagstuk. Klanten Dit heeft mij op diverse momenten in mijn leven veel positiefs gebracht en nieuw perspectief bij alle hoogte- dieptepunten die het leven mij bracht. Bijvoorbeeld in de situatie dat mijn partner is overleden ben ik na enige tijd als belastingconsulent gestart met mijn eigen bedrijf Belasting & Adviespraktijk. De reden hiervan dat ik mijn werk beter wilde kunnen combineren met aandacht voor mijn kinderen en het bewaken van mijn balans. In de afgelopen paar jaar ben ik vanwege beperkingen aan mijn arm (problemen met typen) omgeschoold naar het vak van arbeidsdeskundige en loopbaancoach. Inmiddels heb ik daar een ruime ervaring in opgebouwd en wil ik deze kennis en ervaring inzetten voor hulp van anderen. Voor ondernemers en werknemers wil ik graag aan de slag om weer nieuwe kansen te ontdekken in situaties van uitval als gevolg van ziekte en/of beperkingen en vervolgens deze nieuwe doelen realiseren!

Vanuit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat tegenslagen, die aanvankelijk erg lastig leken, soms achteraf ook bijdroegen aan een positieve veranderingen voor mijzelf en voor de mensen die mij dierbaar zijn. En soms lukte dit minder goed en moest ik om leren gaan met loslaten en verwerken van verdriet. Nu ik  actief ben veranderd beroep ontdek ik al doende dat ik  weer voldoening krijg van de nieuwe stappen die ik heb gerealiseerd! Met deze laatste omschakeling naar arbeidsdeskundige, coach en re-integratie voor ondernemers/werknemers komt mijn levensmotto tot uiting "Geef zin aan de tijd die je hebt".                                                                                                                                     

Aanpak en sterke punten

Ik denk mee vanuit betrokkenheid, informeer, sluit aan, daag uit, zoek mee, bied nieuwe inzichten en kennis en breng je hiermee naar de kern waar het om gaat en vandaar uit zet je stappen. Stappen naar de kern van je probleem en vervolgens naar groei. Zodat je een helder visie ontwikkelt, passende en haalbare doelen hebt waar je mee aan de slag kan. En daarna volgt de uitvoer, monitoren van een geslaagd aanpak en bijsturen waar nodig. De evaluatie en natuurlijk de laatste puntjes op de i zetten. Stap voor stap, op het tempo waar jij je goed bij voelt en wat voor jou het ontdekken van zin in werk leuk maakt.

Sterke punten

  • Structureren, analyseren, ik ben creatief in het zoeken naar oplossingen die werken
  • Betrokkenheid en nieuwsgierig naar hoe jij je toekomst wil gaan vormgeven 
  • Nuchter en no-nonsense, met lef en moed 
  • Kan zaken duidelijk en eenvoudig uitleggen 
  • Intuïtief, professioneel, oplossingsgericht, aansluiten  bij de klant, uitdagen met humor.